Er mag getennist worden

12 mei 2020


Eindelijk is het zover. Naast de jeugd mag er nu ook weer getennist worden door leden van 19 jaar en ouder. Dit kan alleen onder strikte voorwaarden om besmetting met Corona te voorkomen. Zoals we inmiddels gewend zijn, volgen we de protocollen en richtlijnen van de gemeente en de KNLTB. Langs deze weg wordt de toestroom van leden naar het park vooraf gereguleerd en ieders veiligheid gewaarborgd. De onderstaande informatie geldt vooralsnog tot 1 juni. De regels voor jeugdspelers veranderen niet (lees hier).

Algemene regels

  • Het KNLTB protocol is van toepassing (lees hier);
  • Volg alle aangebrachte richtlijnen op het park, zoals het volgen van de looprichting, het gebruik van de desinfecterende handgel en de communicatie-uitingen op de ramen;
  • Clubhuis, toiletten en kleedruimtes zijn gesloten. Ga dus vooraf thuis naar het toilet en neem zelf water mee voor op de baan;
  • Je komt alleen op het park om te tennissen en niet om met elkaar te socialiseren. Daarom is het terras niet in gebruik. Bovendien wordt in de maand mei begonnen met het vernieuwen van het terras.
  • Houd 1,5 meter afstand en gebruik je gezond verstand.  

Regels m.b.t. vrijspelen senioren

Vrijspelen mag uitsluitend volgens de volgende, simpele regels:

  • Alleen singles en geen dubbels, dus maximaal 2 personen op 1 baan.
  • Altijd vooraf online reserveren. Dit kan heel gemakkelijk in de vernieuwde clubapp.
  • Om iedereen de kans te geven weer een balletje te slaan, kun je maximaal 3 reserveringen per week maken en 1 per dag. Nadat je hebt getennist, mag je pas een nieuwe reservering maken.
  • Het is voor leden niet mogelijk om de baanverlichting aan te doen. Afhangen kan daarom tot zonsondergang (ca. 21:30 uur). Het is niet de bedoeling aanwezige trainers te vragen het licht aan te doen.

Grabbelavonden op maandag- en donderdagavond

De RSC organiseert met ingang van 14 mei a.s. op maandagavond en donderdagavond een grabbelavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Dit zijn uiteraard ook alleen enkelpartijen. Op deze avonden zijn alle banen (behalve de trainingsbanen) bestemd voor de grabbelavond. Je kunt je inschrijven door uiterlijk 48 uur van te voren een email te sturen naar [email protected]  met daarbij je voorkeur voor een tijdstip. Er wordt gespeeld in tijdslots van een uur. Je ontvangt 24 uur van tevoren van de RSC een bevestiging met daarin alle benodigde informatie. Ter plaatse dienen de aanwijzingen van de RSC te worden gevolgd.    

Grabbelen op maandagochtend en vrijdagmiddag voor Senior Plus De Senioren commissie organiseert met ingang van vrijdagmiddag 15 mei op maandagochtend en vrijdagmiddag het grabbelen voor Senior Plus. Ook hier worden alleen enkelpartijen gespeeld. Je kunt je hiervoor inschrijven door uiterlijk 48 uur van te voren een email te sturen naar Willem Thomson ([email protected] ) met daarbij je voorkeur voor een tijdstip. Er wordt gespeeld in tijdslots van een uur. Op maandagochtend wordt er getennist van 10:00 tot 12:00  uur en op vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur.  Je ontvangt van de Senioren commissie een bevestiging met daarin alle benodigde informatie. Ter plaatse dienen de aanwijzingen van de Seniorencommissie te worden gevolgd.  

Trainingen

Aparte trainingsrichtlijnen zijn inmiddels door de gemeente goedgekeurd. De trainingen zullen vanaf 12 mei worden hervat en via de app groepen zullen de trainers de deelnemers inlichten. Bij training zullen de richtlijnen nader worden toegelicht.  

Waarom moeten we ons aan deze richtlijnen houden?

Houd je allemaal aan de richtlijnen, zodat we kunnen blijven tennissen. De gemeente controleert regelmatig op het park of we ons aan de geldende regels houden. Als leden deze afspraken niet naleven, kan dit leiden tot individuele boetes en voor de Hoge Wick tot sluiting van het park. Verpest het s.v.p. niet voor elkaar en houd je aan de regels.  

Tot slot Ondanks de regels die in ieder geval tot 1 juni voor ons allemaal gelden, is het belangrijkste en het meest positieve dat we weer mogen tennissen. Wij wensen jullie dan ook een veilige start van het tennisseizoen en hopen met jullie hulp de tennismogelijkheden na 1 juni te kunnen verruimen. Voor vragen kun je je altijd richten tot het bestuur, via [email protected] .  

Met vriendelijke groeten,   Bestuur De Hoge Wick

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 481 353 511

T.V. De Hoge Wick

Stationsstraat 21 D
6678 AA Oosterhout (Gld)